Agenda

17 Mei 2020 Nieuwe Veste 15.00 u

In verband met het Coronavirus zal het concert van Koor Odyssee Breda op 17 mei niet plaatsvinden

Concert van KOOR ODYSSEE BREDA o.l.v. Niels Loose

SONGS OF TRAVEL

Met pianobegeleiding van Alba Calle Valiente en Het Nieuwe Veste Hoornensemble o.l.v. Jurgen Damen en Marjolein Damen-Timmer. Entree € 12,50 tot 18 jaar gratis.

Tijdens dit lenteconcert nemen wij u mee op reis. Koor Odyssee Breda gaat haar naam eer aan doen door, gelijk de avonturier uit het mythologische epos van Homerus, vele zeeën te bevaren. Wij reizen echter volgens een andere route. Samen met Lord Byron vertrekken wij vanaf de Engelse kust, wij zetten koers naar het Finland van Jean Sibelius waarna wij, via het vasteland, Oostenrijk bereiken. Hier moet een grote liefde worden toegezongen alvorens de reis verder kan gaan.

Eenzaam vervolgen wij onze weg, een weg waarop wij, zoals Orpheus, niet mogen omkijken. Onderweg moeten wij keuzes maken, bij voorbeeld wanneer twee wegen splitsen, de uiteindelijke keuze kan een groot verschil maken. Als Narcissus zijn weerspiegeling bewondert in het wateroppervlak, om vervolgens verliefd te worden op zichzelf, zijn wij daar getuige van.  En wij hebben nog veel meer ontmoetingen maar uiteindelijk keren we behouden thuis, waar op ons wordt gewacht door hen die wij eens achterlieten.

De Nieuwe Veste is gevestigd:  St. Janstraat Breda tel: 076-5226400