Concert 15 januari 2023

Ons volgend concert zal plaatsvinden op 15 januari 2023 in de Waalse Kerk

Eerdere concerten

Concert 22 mei 2022
Aanvang: zondagmiddag 22 mei, 14.30 uur
Locatie: De Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda

Op zondag 22 mei a.s. vindt een bijzonder optreden plaats in de concertzaal van de Nieuwe Veste te Breda. Koor Odyssee Breda en Het Nieuwe Veste Hoornensemble zorgen voor een zondagmiddag die u niet snel vergeet. Het thema van deze middag is “Love, Dance, Travel en Movie”, wat heeft geleid tot een programma met afwisselende muziek. Het koor wordt hierbij op de vleugel begeleid door Alba Calle Valiente.

Tijdens dit optreden neemt het koor de liefde, de dans en het reizen voor zijn rekening, met onder andere vier liederen van Schubert, maar bijvoorbeeld ook The Wayfaring Stranger en andere nummers. Het hoornensemble trakteert u op bekende filmmuziek, zoals onder andere Out of Africa, Skyfall en Pirates of the Carribean. Aan het eind brengen koor en ensemble gezamenlijk een nummer van Queen ten gehore. Laat u verrassen door dit optreden en geniet van een unieke en muzikale middag.

Het Nieuwe Veste Hoornensemble

Een bijzonder ensemble dat voor het grootste deel bestaat uit leerlingen en oud-leerlingen van Marjolein Damen Timmer, sinds 1992 hoorndocente aan de Nieuwe Veste. Het ensemble staat onder leiding van Jurgen Damen en bestaat uit hoorns, aangevuld met een rhythm-sectie. Dit laatste is een zeldzaamheid: wereldwijd bestaan er slechts enkele van deze ensembles, waarvan de London Hornsound en de Vienna Horns het meest bekend zijn.